A zöld pesto-azaz a Pesto alla Genovese az egyik legkedveltebb olasz szósz. Csak hozzá kell keverni a tésztához, egy kis reszelt parmezán vagy pecorino sajttal megszórni és máris Olaszországban érezzük magunkat. Előszeretettel használják gnocchival.
Ezen kívűl a zöld pesto használható levesek, kenyerek, pizza ízesítéséhez is.
Összetevők: Bazsalikom 40%, Napraforgó olaj, Kesudió, Grana Padano és Pecorino sajt (tartósítószerek: E 1105 tojásból), Víz, Burgonyapelyhek (burgonya, emulgeálószer (E 471), stabilizátor (E 450), antioxidánsok (E 223, E 304), fűszerek), Só, Cukor, Fenyőmag, Extra szűz olívaolaj, Növényi rostok, Savanyúságot szabályozó anyagok (E 270), Fokhagymapor, Aromák