Bio gluténmentes tejbegríz bourbon vaníliával. Dupla adag (2 x 65g), 2 x ½ liter tejjel vagy vízzel készíthető.
Összetevők: teljes rizsliszt 68%, rizsgríz 10%, nyers nádcukor, Bourbon vanília 0,3%, tengeri só
Elkészítési javaslat 2 adaghoz:
½ l tejből leveszünk 7ek. tejet és jól elkeverjük vele a tasakban lévő pudingport. A maradék tejet felforraljuk. Majd hozzáadjuk a kikevert pudingport és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felfőzzük 1 percig. Végül tálkákba töltjük. Melegen vagy hidegen is fogyasztható.
Elkészítési javaslat 4 adaghoz:
1l tejből leveszünk 14ek. tejet és jól elkeverjük vele a két tasakban lévő pudingport, majd folytatjuk a fenti javaslat szerint.
Tehéntej nélküli elkészítési javaslat:
Egy zacskó pudingporral (65g) 450ml szójatejet, zabtejet vagy rizstejet felforralunk. Majd folytatjuk a fenti javaslat szerint.
További ötletek:
- Extra édes: 100g mazsolát felforralás után hozzákeverünk
- Extra diós: 50g diót felforralás után hozzákeverünk
- Extra gyümölcsös: cseresznyét vagy banánt tálba teszünk és a pudingot ráöntjük