Bio fahéjporunk a cinnamomum zeylanicum botanikai fajta. A babérfa kéregéből származik. Ez a fahéjfajta ceyloni, avagy valódi fahéj néven ismert, ami a kiváló minőségére utal. A fahéjpor a szájban megolvad, meleg ízű, édes, fűszeres aromájú. Tökéletes kiegészítője a sütés vagy a főzés összetettségének és mélységének kialakításához.
Már az ókorban jól ismerték és rendkívül keresett volt, Indiából és Ceylonról több mint 2000 éve exportálják. Európába 18. század óta hatalmas mennyiségben szállítják, így egykori rendkívül magas ára ma már mindenki számára elérhetővé szelídült.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 5 g 1 adag naponta vagy ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők: 100% bio fahéj (cinnamomum zeylanicum / verum)