A BioMenü BIO GANODERMA gombapor egy barna színű finom por, amely ganoderma gombából készül.
Őseink legtiszteltebb gyógynövényei közé tartozik. Ez a gomba Ázsia különböző meleg és nedves területein nő. A gomba belsejében számos molekula található, köztük a triterpenoidok, a poliszacharidok és a peptidoglikánok, amelyek az egészségre gyakorolt hatásaiért felelősek. A keleti orvoslásban már kb. 4000 éve használják, például Kínában a császárok eledelének nevezték és még a ginsengnél is értékesebbnek tartották. Ritka, nehezen fellelhető és kiemelkedő hatású gyógynövényként akkoriban csak uralkodók juthattak hozzá.
Gyógyászati célra történő mesterséges termesztésével is foglalkoznak. A ganodermára vonatkozó korabeli leírásokat mára korszerű tanulmányokkal is alátámasztották.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 2-4 g 1 adag naponta A hatóanyag legjobb kioldódásához forrázatot vagy főzetet kell készíteni. 2-4 csésze teához: Forrázatot készítése: fél-egy mokkáskanál (ízlés szerint) porra fél-egy liter forrásban lévő vizet önteni, jól összekeverni, majd hagyni a port leülepedni. Főzet készítése: fél-egy mokkáskanál (ízlés szerint) porra fél-egy liter hideg vizet önteni, felforralni, majd 10 perc forrás után hagyni a port leülepedni.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők: 100% bio ganoderma-gomba (ganoderma lucidum, pecsétviaszgomba)