Az Indiából származó kurkumát hagyományosan az ájurvédikus gyógyászatban használják. A bio kurkuma kapszuláink Észak-Indiában – ahol a meleg, nedves éghajlat miatt él – termesztett kurkuma porból készülnek. A curcuma longa növény gyökereit és gyöktörzsét fogyasztjuk, amelyek a kurkuma jellegzetes élénk sárgás-narancssárga színét és erős borsos ízét adják. Maga a kapszulahéj növényi cellulózból készül.
A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül.
A fekete bors egy piperin nevű természetes anyagot tartalmaz, amely 2000%-kal javítja a kurkumin felszívódását.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 2 kapszula 1 adag naponta
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők: 100% bio kurkuma (curcuma longa) por, 3-4% kurkumintartalom; 100% bio feketebors-por; térfogatnövelő szer: mikrokristályos cellulóz; csomósodást gátló anyag: zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid; kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz