Az Indiából származó kurkumát hagyományosan az ájurvédikus gyógyászatban használják. A bio kurkumát Észak-Indiában termesztik, ahol a meleg, nedves éghajlat miatt jól érzi magát.
A curcuma longa növény gyökereit és gyöktörzsét fogyasztjuk, amelyek a kurkuma jellegzetes élénk sárgás-narancssárga színét és erős borsos ízét adják. A kurkuma széles körben használatos a dél-ázsiai konyhában. Az organikus kurkuma por segítségével adhatunk ízt a curryknek és a leveseknek, a grillezett zöldségek ízletes fűszerezéséhez.
A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül.
Bőrápoló szerként is alkalmazzák.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 5 g 1 adag naponta vagy ízesítésre ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők: 100% bio kurkuma (curcuma longa), 3-4% kurkumin tartalom