Te is finomlisztet használsz leggyakrabban? Te tudod mitől finom a liszt? Mit jelent a BL-55 jelölés? Ha a válasz nem, akkor jó helyen jársz, mi segítünk!
Ez a gabonából készült őrlemény a legelterjedtebb alapanyaga a pék- és cukrászsütemények, sütemények, pizzák, panírok készítésének, levesek és főzelékek sűrítésének. Szinte minden háziasszony kamrájában lapul 1-2 kg belőle.
A finomított liszt csak a magbelet tartalmazza, a külső rétegeket és a csírakezdeményt nem. Ezáltal a liszt hosszabb ideig eltarthatóvá válik.
A BL a búzaliszt rövidítése, míg az 55 a hamutartalomra utal, amely a készítés után visszamaradt ásványi anyag tartalom mértéke, ami ebben az esetben 0,55% lehet.
Ha kenyeret sütnél belőle keverd más liszttel, mivel sikér tartalma nem túl magas!
Összetevők: búza