Karob? Szentjánoskenyérmag? Ezek a szavak számodra is misztikumként csengenek? Itt az ideje eloszlatni a karobot körül lengő ködöt!
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű, élelmi rostokban gazdag alapanyag. Antioxidáns hatású, gazdag vitaminokban (A és B vitamin), kalciumban és ásványi anyagokban. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát tartalma magasabb a kakaóporénál. Koffein-, teobromin-, valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek is.
Használhatod kakaópor helyett, vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
Összetevők: karobpor (Szentjánoskenyérmag-liszt)