A kölesgolyókat már minden bizonnyal Te is ismered, de köretként is kóstoltad már ezt az értékes gabonát?
Ha még nem tetted meg, itt az ideje, hiszen számos jó tulajdonsággal bír!
Az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmaz foszfort, mangánt, kovasavat, fluort, káliumot, cinket és vasat is. Különösen gazdag E- és B-vitaminokban. A benne található szénhidrátok java keményítő, amit a szervezet energiaforrásként tud hasznosítani. Segít a lúgosításban és magas rosttartalmának köszönhetően igen könnyen emészthető és hamar kelt telítettség- érzetet. Nagyon fontos pozitívuma még, hogy gluténmentes.
A köles az egyik legősibb gabonafajta, mely Kínából ered, csak kiesett a köztudatból egy időre. Szerencsére azonban egyre többen fedezik fel újra. Legyél Te is egy a felfedezők közül és tapasztald meg a számtalan elkészítési módot!
A kölest előkészítés előtt mosd meg, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt főzd puhára!
Összetevők: hántolt köles