Összetevők: 100% chlorella alga
A chlorella egy egysejtű, édesvízben élő alga. A neve görög eredetű, a chloros vagyis zöld és az ella vagyis kicsi utótagból tevődik össze, így szabad fordításban a chlorella kicsi zöldet jelent. A német biokémikus Otto Heinrich Warburg, aki a sejtlégzéssel kapcsolatos kutatásaiért Nobel-díjat kapott, a chlorella fotoszintézisét is vizsgálta, illetve Melvin Calvin kémiai Nobel-díjat kapott a chlorella széndioxid-felvételének kutatásáért.
A chlorellának a legmagasabb a klorofil tartalma a növények között, vagyis nagyon hatékonyan tudja hasznos tápanyaggá formálni a széndioxidot, a vizet és ásványi anyagokat, a Nap erejének felhasználásával. A hatékony fotoszintézise miatt a chlorella számos kutató érdeklődését felkeltette, nem csak lehetséges egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt.
Ellentétben a spirulinával, a chlorella alga sejteket erős, emészthetetlen sejtfal veszi körül, ezért feldolgozás során a chlorellát össze kell törni, hogy a sejtfal felszakadjon és a benne rejlő értékes tápanyagokhoz hozzá tudjunk jutni.
Jelentőség, hatások:
A chlorella szuperélelmiszer, vagyis rendkívül gazdag táp- és ásványi anyagokban. Étrend-kiegészítő formában elsősorban nem kedvező fehérje- vagy zsírsavösszetétele miatt érdemes fogyasztani (hiszen ezekből jóval többre van szüksége a szervezetünknek, mint azt por vagy tabletta formában be tudnánk vinni), hanem magas vitamin és ásványi anyagtartalma miatt.
A chlorella karotinoid tartalma nagyon jelentős, amely az A-vitamin előanyaga, ám azt még vizsgálják, mennyire képes hasznosítani ezt az emberi szervezet. Ugyanez vonatkozik a chlorella B12-vitamintartalmára.
Nem teljesen tisztázott még a folyamat, de a chlorella segítheti a máj működését, a méregtelenítést, kiválasztást, támogathatja az immunrendszert, továbbá a vérnyomást is segíthet normalizálni.
Ez a pici alga tartalmaz egy chlorella növekedési faktornak nevezett anyagot, amely hatására a növény nagyon gyors ütemben növekszik, húszóránként megnégyszerezi önmagát. Számos kutatás folyik, hogyan hat ez az anyag ez emberi szervezetre, hiszen hatással lehet a regenerációs képességünkre.
Felhasználás:
A chlorella por általában vízzel vagy más itallal elkeverve fogyasztják, de bármilyen ételhez-italhoz adható. Felhasználható például turmix, smoothie, chia puding, zabkása, energia szelet vagy golyó készítéséhez. Napi ajánlott fogyasztási mennyiség 2x2 g étkezés előtt vagy közben, elegendő folyadékkal.
Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet.
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!