A déli sark vizeiben élő sarki krillben a hosszú láncú Omega-3 zsírsavak jelentős része foszfolipid formában található meg, amely fokozza a sejtek rugalmasságát, segíti az egészséget támogató, bioaktív anyagok jobb felszívódását és az Omega-3 zsírsavak hatékonyabb felhasználását. A krill halászati bázisa a norvég felségterületként számontartott Queen Maud Land az Antarktiszi jégsapkán. Így a Caleido KRILL olaj a világ legtisztább vizeiből látja el Önt természetes Omega-3 zsírsavval. Tanulmányok kimutatták, hogy a foszfolipidekben kötött Omega-3 zsírsavak sokkal kevésbé hajlamosak oxidációra, mint a hagyományos triglicerid formában található Omega-3 zsírsavak. A tiszta Caleido KRILL olaj bővelkedik a természetes antioxidánsban, az astaxantinban. Az egészséget támogató, szabadgyök semlegesítő hatásának köszönhetően az astaxantin frissen tartja a Caleido KRILL olajat, így nincs szükség adalékanyagokra ahhoz, hogy a Caleido KRILL olaj hosszútávon megőrizze stabilitását.
Mitől vörös a krill?
Az ideális összetételen azt értjük, hogy a krillolaj magas koncentrátumban tartalmaz EPA-t és DHA-t egyedi foszfolipid formában, ami a szervezet számára fokozza a hatékony hasznosítást az agy és a sejtmembránok számára. A sarki krill továbbá bővelkedik egy fontos természetes antioxidánsban, az asztaxantinban. A krill kapszula például eme antioxidáns tartalmának köszönheti mélyvörös színét. Az egészséget támogató, szabadgyök semlegesítő hatásának köszönhetően az asztaxantin frissen is tartja a krillt, így nincs szükség további adalékanyagokra ahhoz, hogy a krillolaj hosszútávon megőrizze stabilitását. (Ezzel szemben a legtöbb halolaj tartalmú étrend-kiegészítő hozzáadott antioxidánst tartalmaz, hogy ne avasodjon meg az előállítás alatt vagy a tárolás közben.)
Miért lehet jó barátunk a krill, akire mindig lehet számítani?
Többek között azért, mert elősegítheti a szervezet immunválaszait, vagyis ébren tarthatja testünk „helyőrségét” a betolakodókkal szembeni védekezés során – ami a jelenlegi környezeti hatásokat nézve nem kis feladat. Jó hatással lehet az ízületekre, megőrizve ezzel az általános mozgékonyságunkat, de bevetették már átlagosnak nem mondható állapot, például reumatoid artritisz ellen is. Pozitívan befolyásolhatja az idegrendszer működését, hozzájárulva az általános jó közérzet megtartásához, nem beszélve a szellemi teljesítmény fokozódásáról, amely rendszeres alkalmazásával bekövetkezhet. Jótékony hatással lehet a szívre, a szemre, a vérnyomásra, s egyes bőrproblémák is elháríthatók segítségével.
A vörös rákolaj, a krill tehát olyan ajándéka a természetnek, amellyel nem élni olyan mulasztás, amely nem csak a saját, de az utánunk jövő generációk egészségére is hatással lehet.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 2 kapszula
Naponta 2×1 tabletta a főétkezések előtt körülbelül fél órával, bő vízzel lenyelni
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Hatoanyagok adagonként |
2 kapszula |
Srill olaj |
1000 mg |
- amelyben Foszfolipid |
400 mg |
- amelyben Omega 3 zsírsav (Liolénsav) |
220 mg |
- amelyben EPA |
120 mg |
- amelyben DHA |
55 mg |
- amelyben Omega 6 zsírsav (Linolsav) |
30 mg |
- amelyben Astaxatin |
80 μg |
Összetevők:
Krill olaj (rákok közé tartozó Euphausia Superba™ krillből származó lipidextractum); kapszulahéj: zselatin, nedvesítőszer (glicerin, szorbit)