Az almaecet népszerű háziszer. Az emberek évszázadok óta használják főzésre és orvoslásra. Sokan állítják, hogy számos egészségügyi panaszt enyhíthet.
Az almaecet különféle egészségi tulajdonságokkal rendelkezik. Antimikrobiális és antioxidáns hatásai lehetnek.
Az almaecet az almacukor ecetsavvá történő erjesztésével készül, amely az ecet fő összetevője és ez felelős az egészségügyi előnyeiért.
Az ecet elsődleges összetevője – az ecetsav – elpusztíthatja a káros baktériumokat, illetve megakadályozhatja azok szaporodást, korábban fertőtlenítő- és természetes tartósítószerként is alkalmazták.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 2 kapszulA 2x1 kapszula naponta
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva.
Összetevők:
térfogatnövelő szer: maltodextrin; almaecet (savtartalom: 35%); kapszulahéj: szarvasmarha zselatin