A cukor helyett eritritet tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra! Túlzott mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Használata:
- Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük (vagy a gyümölcs levét kipréseljük), és az adagolásnál megadott mennyiséget kimérjük.
- A gyümölcsöt, a kimért Befőző Cukorhelyettesítőt egy főzőedénybe öntjük, és állandókeverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet további 1-3 percig, a zselét fél percig zubogva forrni hagyjuk (folyamatos keverés mellett), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
- Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Lekvár készítése:
- 1 kg gyümölcshöz
- 500 g Dia-Wellness Zero-6 befőzőcukor helyettesítő
- 8 g Vital Hosszanfriss természetes tartósító (2 kávéskanál)
Mikor válaszd ezt:
- ha nagyon alacsony szénhidrát tartalom mellett tökéletes állag és ízhatást szeretnél
- hogy a magas gyümölcstartalmú lekvárod így is besűrösödjön
- tartósítószer nélkül készítenéd
- dunsztolás nélkül készítenéd
Összetevők: élelmi rost, inulin, édesítőszer: erythrit, steviol-glikozidok, sűrítőanyag: pektin, módosított kukoricakeményítő