Szénhidrátcsökkentett burgonyás lángost készíthetünk egyszerűen. A fehérje hozzájárul a normál csontozat fenntartásához. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra.
Használata:
- 500 g Dia-Wellness burgonyás lángos por, 4-5 dl tej, 2 dkg élesztő.
- Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
- Az összetevőket tésztává dagasztjuk majd kb 30-35 °C-on 30 percig kelesztjük.
- Ezt követően a tésztából nagyjából 15 dkg-os darabokat szaggatunk ki (tetejüket megkenhetjük kevés olajjal), letakarjuk konyharuhával majd további 30 percig kelesztjük még.
- A megkelt tésztadarabokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán.
- Ebből a mennyiségből kb. 8 db lángos készíthető. Sütés után a lángosokat sóval, tejföllel, fokhagymával ízesíthetjük.
Összetevők: búzaliszt, búzafehérje, élelmi rost, burgonyapehely 7%, zsíros tejpor, növényi olaj (repce), tömegnövelőszer: polidextróz, burgonyafehérje, só, sűrítőanyag, konyak gumi, búzakorpa, étkezési sav: tejsav, emulgeálószer: E 471, E 481, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek