A hagyományos kínai orvoslás a körte minden fajtáját ajánlja a tüdő ápolására. Ez az erősen édes ízű kínai gyümölcs (Siraitia grosvenorii) gyönyörű ősi hegyekkel körülvett trópusi környezetben terem. Kínában évezredek óta használják, bár eleinte csak a kínai császárok kiváltsága volt a Szerzetesek Körtéjének fogyasztása.
Kínában a hagyományos alkalmazásban a légutak és a torok ápolására használatos, hivatásos énekművészek körében alkalmazása rendkívül népszerű. Cukorbetegek használhatják cukor helyettesítésére, akár édes szirup is készíthető a tea továbbforralása során. A gyümölcs édes ízét a húsában található mogrozidoknak (triterpén-glikozidok egy csoportja) köszönheti. Alkalmazhatják fogyókúrázók, mint cukorhelyettesítőt akár főzéshez is, valamint fokozott szomjúság esetén ajánlatos a gyümölcsből készített teát lehűtve fogyasztani.
Adagolás (felhasználás): Egy kettévágott gyümölcs felét öntsön le 1,5 l forró vízzel, hagyja állni 15 percig. A gyümölcsöt többször is leforrázhatja. A jobb hatás érdekében utána se vegye ki a vízből.
Összetevők: szárított Siraitia grosvenorii gyümölcs