Kellemes rózsaszínes színét a vöröslencsének köszönheti, állagát főzés után is megtartja.
A barna rizs lassú felszívódásának köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosíthat.
A hüvelyesek fehérjét és rostot, valamint jelentős vitamin- és ásványianyag-forrást, például vasat, cinket, folátot és magnéziumot biztosíthatnak.
Az útifű maghéj kiváló rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Összetevők: barna rizsliszt, vöröslencseliszt (46,5%), útifű maghéj liszt, ivóvíz