A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz. Kellemes ízét a sárga batátalisztnek köszönheti, állagát főzés után is megtartja.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni.
Az útifű maghéj és a bambuszrost kiváló rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.
*30 %-kal csökkentett szénhidráttartalom a gluténmentes tésztákhoz képest.
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Összetevők: kölesliszt (51%), bambuszrost liszt, ivóvíz, sárga batátaliszt, útifű maghéj liszt