A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás. Ez is egy hidegen sajtolásos eljárással készült lisztféle. Fehérjetartalma miatt ajánlott: vegetáriánusoknak alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.
Ahogy az olajtartalmat kipréselik a magokból, a lenmag koncentrált formája válik belőle, így még hatékonyabban tudnak érvényesülni jótékony hatásai: rostok, fehérjék, B-vitaminok.
Az erek és a bél nyálkahártyája hatékony támogatója, segítheti a méreganyagok és akár a lerakódott koleszterin eltávolításában.
Felhasználása: tojás helyettesítéséhez, rántott ételekhez, süteményekhez, péksüteményekhez, lepényekhez, kenyerekhez a liszthez keverve kisebb arányban
Összetevők: 100% lenmagliszt