Éléskamra Vegán Palacsinta és Keksz lisztkeverék (gluténmentes). 500 g (+/-5g).
Elkészítési javaslat 4-5 darab nagyobb palacsintához tojás nélkül vegán módon: mérj ki 125 g Világos palacsinta lisztkeveréket egy keverőtálba, adj hozzá 30-50 g tetszés szerinti édesítőt, 200 ml növényi tejet (pl. kókusz, mandula, rizs, stb.) és 130 ml buborékos ásványvizet, 10 ml folyékony zsiradékot. Keverd alaposan össze, pihentesd 10 percig, majd tapadásmentes, enyhén kizsírozott palacsintasütőben teríts el a masszából egy adagot. Közepes fokozaton vagy lángon addig süsd, míg a széle el nem kezd barnulni, ekkor fordítsd meg és további 1-2 perc alatt süsd készre. Ha picit ropogósabb lenne a széle, az egymásra helyezett palacsinták megpuhulnak (egy tányérral is lefedheted). A palacsinták könnyedén feltekerhetők. Ha a massza pihentetés közben sűrűsödne, 1-2 evőkanál vízzel lazíthatsz rajta. A hagyományos palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapnod.
Összetevők: gluténmentes lisztek (teljes kiőrlésű rizsliszt, zabliszt, kölesliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Csak természetesen előforduló rostokat és cukrokat tartalmaz
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1413,8; Energia kcal: 343,1; Zsír: 2,4g amelyből telített zsírsavak: 0,4g, Szénhidrát: 71,2g amelyből cukrok: 0,3g; Fehérje: 6,1g; Só: 0g; Rost: 7,2g