Származási hely: Németország
A legnépszerűbb indiai fűszer mely a világ összes táján már elérhető és használt.
Ha ön még nem próbálta ki az indiai konyhát, akkor tegye meg, használja a garam masala-t!
Barna színű fűszerkeverék, amelyet intenzív aromája miatt szívesen alkalmazzák húsételekhez, de pácoláshoz is használják. Szószokhoz, mártásokhoz használják, valamint előételekhez, salátákhoz, de édességek készítéséhez is.
A keveréket többféle arányban teszik össze, így minden garam masala kicsit eltér a másiktól, de abban megegyezik mindegyik, hogy csípős!
Rutinosak és a gastro világában otthonosok egy kávédarálóval otthon is előállíthatják a keveréket.
Ayurvédikus gyógyászatban „forró fűszereknek” nevezik, mivel felmelegítik a testet.
Összetevők: koriander, római kömény, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió virág, bors, babérlevél, fahéj