Összetevők: kakaópor 100%
Az erjesztett, megszárított és megpirított kakaóbabot megőrlik, ebből egy paszta készül - ezt az állapotot hívjuk kakaómasszának. Ebből kivonva a kb. 55%-nyi kakaóvaj nagyobb részét készül a 10-20% körüli kakaóvajat tartalmazó kakaópor.
A nyers kakaópor nagyszerű egészségügyi előnyöket kínál az emberi szervezet számára
A nyers kakaó tartalmazza azt a hangulatjavítót is, amit boldogság molekulának hívnak.
Bőségesen rendelkezik ásványi anyagokkal és vitaminokkal, gazdagon található benne foszfor, magnézium, réz és kálium, valamint A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin.
Erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően
Tökéletes alapanyaga a süteményeknek.