A kesudió kiváló vas, magnézium, kálium és cink forrás. A cink a sebek gyógyulásában segíthet, a vas a fertőzésekkel szembeni ellenállásban, a kálium a szívbetegségek megelőzésében és a magas vérnyomás csökkentésében játszhat szerepet.
A kesudió fehérjében gazdag, telített zsírsavakban szegény. Nem tartalmaz koleszterint.
A kesudió kedvező zsírösszetétele pedig segít a fogyásban.
Vitamin és ásványi anyag tartalma kiemelkedően magas. Található benne B2 B3 B6 vitamin, valamint foszfor, kalcium, mangán és magnézium, szelén, vas, réz, cink
Kiváló magában, müzlibe, kásába keverve, desszertekhez, darálva vagy pirítva
Receptekben a kesudiót bármilyen dió helyettesítésére használhatjuk. Akár meg is piríthatjuk 10-15 percig sütőben.
Száraz serpenyőben átpirítva salátákhoz adhatjuk, vagy a reggeli müzlinket gazdagíthatjuk vele.
Nem tartalmaz koleszterint, candida diéta során is fogyasztható