Származási hely: Olaszország
Összetevők: koriander
Rendkívül jó hatást gyakorol 1-2 koriandermag elrágcsálása az emésztésre.
Kúraszerű használata megszünteti gyomor puffadását
Fűszerként felhasználható mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, szárnyasok, káposztás ételek, töltelékek készítésénél. Uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve is használhatjuk..
Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok, marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök, készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve használhatjuk. Nálunk leginkább savanyúságokba használják. Süteményeket, likőröket, gint, sört is ízesítenek vele.