A BIO Citrom fűszercsepp esszenciáját a bio citrom héjából hidegen sajtolással kinyert bio citrom illóolaj adja. A könnyebb konyhai felhasználás miatt minimális bio hidegen sajtolt napraforgó olajjal van hígítva.
A friss citrom héjának a helyettesítésére a legjobb alternatíva! A herby’s fűszercseppeket a legmagasabb minőségű, élelmiszeripari célra is használható illóolajokból, CO2 kivonatokból és hidegen sajtolt magolajokból készítik. A természet esszenciái egy kis üvegcsébe zárva.
A herby’s fűszercseppek esszenciáját a legszigorúbb követelményeknek megfelelő, élelmiszeripari minőségű illóolajok, vagy szén-dioxid extrakcióval készült, különleges növényi kivonatok adják.
Annak érdekében, hogy ezeket a különlegességeket könnyebben tudd kezelni a konyhádban, a koncentrációjuktól függően 20-80% hidegen sajtolt napraforgó olajjal hígították őket. A citrus fűszercseppek különleges ízét a gyümölcs héjából hidegen sajtolással készült illóolajoknak köszönhetik.
Abban az esetben, amikor egy recepthez a citrusok héját használnád, a legjobb és a legegyszerűbb választás a bio naracs, vagy a bio citrom fűszercsepp a citrusok héja helyett.
A zöldfűszerekből és egzotikus fűszerekből készült fűszercseppek különleges ízét a friss fűszernövényekből, vízgőzdesztillációval nyert esszenciális olajok vagy szén-dioxid extrakcióval nyert kivonatok adják. A kivonás módja minden esetben adalékanyagoktól mentes, kizárólag mechanikai úton történik.
A legtöbb friss fűszernövényhez hasonlóan érdemes a főzés végén használni a fűszercseppeket, így egész biztosan megőrzik aromájukat és illatanyagaikat.
Az első használat alkalmával 5-10 másodperc múlva fog megjelenni az üvegcséből az első csepp, utána pedig fokozatosan tudod adagolni a kellő mennyiségű esszenciát.
Érdemes először kisebb mennyiséggel kezdeni és kóstolni!
A termékek koncentrációja eltérő. Ezért például a fokhagyma fűszercseppből akár 1-2 csepp is elég lehet egy adag ragu ízesítéséhez, míg a bio lime fűszercseppből bátran használhatsz 4-5 cseppet is egy sütemény ízesítéséhez!