Összetevők:
Gluténmentes búzakeményítő, dextróz, sovány tejpor, kukoricaliszt, stabilizátorok (guargumi, xantángumi, E464), étkezési só, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), emulgeálószer (napraforgó lecitin), aroma (vanillin)
Felhasználási javaslat:
12 darab muffinhoz:
• 250 g maria’s sweet baking mix
• 110 g kristálycukor
• 12 g sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 200 ml joghurt
• 80 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A folyékony összetevőket – azaz a tojásokat, a joghurtot és az olajat – egy tálban egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a másik tálban elkevert száraz anyagokat és kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát a papírral kibélelt muffin formákba öntjük úgy, hogy csak a feléig teljenek meg. Előmelegített 180 °C fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A tésztához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket, csokoládé darabokat, kakaóport.