A földimogyoró magas zsírtartalma ellenére gazdag A-, E- és C-vitaminban, kalciumban, nátriumban és rostban, vagyis azokban a tápanyagokban, amelyeket a legritkábban fogyasztunk a felmérések szerint.
A földimogyoró teljes értékű ételnek számít, mely vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjét és hasznos telitetlen zsírokat tartalmat. Nem tartalmaz koleszterint. A tudósok megállapították, hogy az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztás is segíthet a szívbetegségek kivédésében.
A földimogyoró remek magnézium, réz, foszfor, kálium és cinkforrás. Földimogyoró, hagymás-tejfölös aroma (só, maltodextrin, burgonyakeményítő, szárított-őrölt hagyma, cukor, nátrium-glutamát (E621), aroma (szója), petrezselyemdarabok, savanyúságot szabályzó (E330, E270), növényi olaj (pálmamag vagy kókuszolaj), csomósodásgátló (E551), ízfokozó (E627, E631), aromaanyagok), növényi olajok (napraforgó, repce) és zsírok (pálma) RSPO-MB,, étkezési só