Akácméz kizárólag válogatott magyar méhészektől, hazánk területéről származik. A mézek kíméletes hőmérsékleten kerülnek szűrésre és kiszerelésre, egyéb technológiai beavatkozás nélkül, így meg tudják őrizni a méz minőségét, egyedi jellemzőit és a kaptárakból pergetve, változatlan formában tudják palackozni azt.
Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tedd minősége megőrzés céljából! A méz kristályosodása természetes folyamat! A minőségét egyáltalán nem befolyásolja. A kristályos méz 45 °C-os vízfürdőben újra folyékony állapotúvá válik.
Az akácméz nem véletlenül hazánk legkedveltebb mézfajtája, már-már igazi Hungarikum, amely magában hordozza a hazai természet különleges karakterét. Fénylően arany színű, kellemes ízű, könnyű textúrájú méz, lágyan érződnek rajta a virágos jegyek. Vitamin- és ásványianyagokban gazdag, így mindennapi fogyasztásával nagyban hozzájárulhatsz egészséged megőrzéséhez. Alacsony pollenkoncentrációja miatt allergiával küzdők is fogyaszthatják, valamint alacsony glikémiás indexe révén bármilyen diétába beépíthető.
Az akácméz előnyei a népi orvoslás szerint
Az akácméz nem csak finom, de a népi gyógyászatban sokoldalú csodaszerként is számontartják, mert számos egészségügyi gondra megoldást jelenthet. Amit a legtöbben tudnak róla, hogy az akácméz kiváló köhögéscsillapító, a torokfájás ellenszere, így felső légúti megbetegedéseknél különösen ajánlott a fogyasztása. Magas vitamin- és ásványi anyag-tartalma miatt az egyik legjobb természetes immunerősítő, de méregtelenítő tulajdonsága miatt a népi gyógyászatban májregeneráló hatása is ismert. Gyomorsav-túltengésnél, illetve egyéb emésztési zavarok esetében is jó alternatív gyógymód lehet. Kalciumtartalma miatt remek csonterősítő, míg robinin és akacin tartalma által a népi gyógyászatban fertőtlenítő tulajdonságai miatt is alkalmazzák. Ezt a mézfajtát sokan szeretik nyugtató hatása miatt is: esténként langyos tejbe keverve segíthet az elalvásban, a nyugodtabb, pihentetőbb alvásban.