Az akácméznek a fehértől a halvány zöldes sárgáig terjed a színe. Kellemes enyhe ízű, akácvirág illatú. A legtöbbet fogyasztott méz hazánkban íze és állaga miatt. Hungarikumnak minősül.
Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.
Ajánljuk: mindennapi fogyasztásra ajánlott, univerzális mézfajta. Lágy íze és alacsony glikémiás indexe miatt az egyik legtöbbet használt természetes édesítőszer, ajánljuk bármilyen forró italba, turmixokba, joghurtokba, süteményekbe, és főzéshez egyaránt. Nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt lefekvés előtt langyos tejjel együtt fogyasztva segíti a nyugodt pihenést.
Fontos: a mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű, maximum 45°C-os italba tegyünk minősége megőrzés céljából!