Ez az almás granola a nagymama almás pitéjét idézi, sok-sok aszalt almával, mazsolával, dióval, mandulával, és persze fahéjjal. indítsd a napot egy szuperfinom reggelivel, amely jókedvre hangol, és hosszú órákra biztosítja a szükséges energiát, ha dolgozni indulsz, edzésre szaladsz, vagy épp a gyerekek készülnek a suliba. a kényelmesebb hétvégi reggeliknek is ellenállhatatlan alkotóeleme, önmagában, vagy egy többfogásos brunch részeként.
A zabpehely olyan komplex szénhidrátokban gazdag, amelyeket cukorbetegek és diétázók is bátran fogyaszthatnak, illetve sportolás előtt is úgy biztosítja a megfelelő energiát, hogy közben nem nehezíti el a gyomrot. Magas fehérjetartalma miatt többek között a vegán diéta kedvelt alapanyaga, hiszen megtalálható benne mind a 8 esszenciális aminosav. Szinte az összes fontos nyomelem megtalálható benne, vas, cink, foszfor, kálium, kalcium, magnézium bevitelére is remek forrás, emellett szilícium tartalmával a csontok és a kötőszövetek támogatója. Ezen felül E- és B vitamin tartalmával segíti többek között a szép bőr megőrzését és az idegrendszer megfelelő működését. Magas rosttartalma garantálja a jó emésztést és a fogyókúrák sikerét.
Az aszalt alma remek segítője emésztőrendszerünknek, emellett a tartósítás során is megőrzi magas kálium, kalcium, fluor, jód, és szelén tartalmát. Szembeszáll a bélben található rákkeltő anyagokkal és megköti azokat, így fontos szerepet játszhat a béldaganatok megelőzésében.
A mazsola héja tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sikeresen veszi fel a harcot a gyulladásos folyamatokkal és a bőr öregedésével.
A dió többféle B vitamint, E és A vitaminokat is tartalmaz. Immun- és szívizom erősítő szelén és vérképzésben segítséget nyújtó mangán és réz is található benne a magnézium, kálium és fluor mellett. Omega 3 zsírsavai védik a szívet és az ereket.
Összetevők: gluténmentes zabpehely, almasűrítmény, mandula, dió, napraforgómag, aszalt alma (7%), mazsola, almacukor, bio hidegen sajtolt napraforgó olaj, fahéj (<1%), gyömbér