A Nature Cookta Bambuszrost tészták, sütemények állagának javításához ajánlott. Felhasználásával ízletes és omlós pékárukat készíthetünk. A kenyerek kérge ropogósra sül, szeletelése pedig a bambuszrost hozzáadásával sokkal könnyebbé válik. Alkalmazásával az elkészült ételek eltarthatósági ideje is megnövelhető. A 100%-ban növényi rost nagyon jó duzzasztó-képességgel bír. A húsok sütésénél pedig lehetővé teszi, hogy azok kevesebb zsírt vegyenek fel. Fantasztikusan beilleszthető a paleolit és bármely modern étrendbe. A Nature Cookta Bambuszrost hazánkban még újdonságnak számító, liszt állagú konyhai alapanyag. Egyáltalán nem rejt magában allergéneket és tartósítószereket. Bármely étkezés során tudja hasznosítani, az elkészített ételek kifogástalan ízéért és textúrájáért felelős.
A Távol-Kelet egzotikus hangulatát idézi a hazánkban is egyre népszerűbb bambusz. Ez az örökzöld növény az idők során túlnőtt dísznövény mivoltán. Olyan titokzatos talányok kapcsolódnak hozzá, melyeket a mai napig sem sikerült megfejtenie a szakembereknek.
A bambusz a történelemben: A perjefélék családjába tartozó évelő növényt már i.e. 100 körül is termesztették. Fejlődése első évben egyáltalán nem látványos, azonban a második évtől intenzív növekedésbe kezd. Gyökerei, rizómái el tudják raktározni a tápanyagokat, ez teszi lehetővé, hogy tavasszal mindig gyors növekedésnek indulhat. A feljegyzések alapján 24 óra alatt akár 1 métert is nőhet. Rügyhüvelyei a legkeményebb talajokat is át tudják törni. A szárának színe rendkívül változatos: a zöld mellett a sárga, bíbor, de még fekete színben is pompázhat ez a dekoratív növény.A mai napig nem tudták azt a tényt bizonyítani, hogy éjjeli órákban miért nő sokkal gyorsabban. Arra szintén nem találtak elfogadható magyarázatot, hogy mi is ösztönözheti a virágzását. A gyöktörzsével vízszintesen terjeszkedik, rendkívül gyorsan behálózza a talajt. A telkek határolása céljából is ültetik. Hazánkban csak pár faja található meg.Őshazájában léteznek olyan bambuszok, amelyek a 4-5 méteres magasságot is elérhetik. Szárából csöveket, kerti karókat, vödröt, sétapálcát készítenek. Az egyik leggyorsabban növő növényt az élet valamennyi területén felhasználják. Ebből a nyersanyagból építik házaikat, de nem hiányozhat a konyhaművészetükből sem. Szárainak levágása után is hamar regenerálódik, nem igényel újratelepítést. Kelet-ázsiai művészek, költők, ínyencek a bambusz szépségét és hasznosságát festményeiken és verseikben is előszeretettel dicsőítették. A bambusz szenet különleges égetési technológiával kapják, mellyel a cérnát átitatják. Ezzel az eljárással olyan szénszálas textilt tudnak készíteni, amely gyorsan szárad és a kellemetlen szagokat is elnyeli.