Az alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint (A, B1, B2, B6, B12, De, E), enzimet (klorofill), ásványi anyagot (kálium, jód, kalcium, magnézium, vas) tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használjuk étrend-kiegészítőként, erősítő szerként.
A japánok csodaételeként is emlegetik. A pajzsmirigy hormontermeléséhez nélkülözhetetlen elem a jód.
Mivel a pajzsmirigy az anyagcserét szabályozza, a jód pedig a pajzsmirigy működését befolyásolja, ennek az elemnek az elégtelen bevitele lassítja a szellemi tevékenységet, zavar következhet be a növekedésben, energiában szegénnyé teszi a szervezetet.
Ezzel párhuzamosan a pajzsmirigy megduzzad (golyva keletkezik), hogy kellő mennyiségű hormont termelhessen. Táplálékaink a jódszegény talaj miatt ebből a nyomelemből nagyon keveset tartalmaznak, ezért pótolnunk kell a jódot.
Kiváló természetes jódforrás a Spirulina alga, amely nagy tisztaságú vizekből származik.