Éléskamra Sokmagvas bagett lisztkeverék 215 g (4 db-hoz).
Ez az a kenyérpótló, ami után azok is kapkodnak, akik nem diétáznak, mert annyira hagyományos jellege van. Sok ropogós mag, ízletes barna tésztában: észre sem veszed, hogy mást eszel. *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után kevés paleo/gluténmentes liszten görgetve formázz 4 db, egyenként 15 cm hosszú bagettet, 3 helyen vágd be. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú, légkeverés nélküli) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. Teljes kiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek
Összetevők: tápióka keményítő, sárga lenmagliszt, olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag), szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, bambuszrost liszt, himalaya só.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Származási hely: EU.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1083; Energia kcal: 264,2; Zsír: 3,3g amelyből telített zsírsavak: 0,7g, Szénhidrát: 34,3g amelyből cukrok: 0,6g; Fehérje: 17,1g; Só: 3,1g; Rost: 15,6g