Gluténmentes tészta bambusztészta - Penne
A penne az olasz toll szóból eredeztető, származása tekintetében pedig azon ritka tésztafajták közé tartozik, melyek születését jól dokumentálták. ?? 1865-ben Giovanni Battista Capurro tésztakészítő San Martino d’Albaro-ban készítette. Napjainkban két fő fajtáját tartják számon, a sima penne lisce-t és a barázdált penne rigate-t. Tradícionálisan al dante elkészítését javasoljuk, kiválóan alkalmas szószos ételekhez (pesto, marinara, arrabiata).
Nettó tömeg: 250g
Száraz, hűvös helyen tárolandó
Származási hely: Olaszország
Összetevők: kukoricaliszt, rizsliszt, 8% bambuszrost
Nyomokban szóját tartalmazhat.
Különleges összetevőkből gluténérzékenyek számára.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1391 kJ / 329 kcal
Zsír: 1,6 g
- Amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 68 g
- Amelyből cukrok: 2,9 g
Rost: 8,8 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,003 g