Magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést.
Alacsony zsírtartalmú diétába tökéletesen illeszthető.
Glikémiás indexét még nem mérték, de szénhidrát-összetétele miatt feltételezhetően alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlják fogyasztását.
Magas kálium, vas, réz, foszfor és magnéziumtartalma miatt népszerű az egészséges étrendet követők között.
Az összes B-vitamin megtalálható benne és kolintartalma is figyelemre méltó.
A csicsóka jellemző szénhidrátforrása az inulin, mely egy prebiotikus rostféle, így a vastagbelünkben élő bélbaktériumokat is táplálja. Ezen felül pedig előnyösen befolyásolja a koleszterinszintünket is.
Összetevők: 100% bio jeruzsálemi articsóka
Egyég allergének: Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Bio termékeinket a Bio Garancia Kft tanusítja.
Származási hely: Lengyelország
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 930kJ/230kcal
Zsír: 1g Amelyből telített zsírsavak: 0,4g
Szénhidrát: 9g Amelyből cukrok: 5,4g
Rost: 68,3g
Fehérje: 12g
Só: 0,02g