A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.
Gluténmentes lisztkeverék, Minőségi összetevők.
Összetevők: bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav, bazsalikom, oregánó
Elkészítési javaslat
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 530 ml víz
- 50 g extra szűz olívaolaj
- 6 g só
- (opcionálisan 5 g szárított élesztő)
A gluténmentes, vegán, alacsony szénhidráttartalmú lisztből készült pizzához a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után két egyforma súlyú, kb 24 cm átmérőjű pizzalapot formázunk, a kinyújtott pizzalapokat néhány helyen megszurkáljuk.
Ha nem teszünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és 12-14 percig elősütjük.
Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le. A pizzalapokot ezután feltétekkel együtt készre sütjük.