A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket NEM felhasználó üzemben készült.
Premium Natura pékáru kiemelkedő élelmi rost forrás, amely az emésztésre, a vércukor szintre is jótékony hatással van, csökkenti a szénhidrátok hasznosulási sebességét, mint a hagyományos búzalisztes pékáru.
Összetevők: tápióka keményítő, barna rizsliszt, nyílgyökér liszt, útifűmaghéj, csicseriborsó liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, almarost
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes kukoricamentes, vegán, allergénmentes prémium minőségű fehér kenyér lisztkeverék.
Minőségi összetevők! Egészséges, természetes magas rostartalom, tészta állaga kiváló. Nyílgyökér puhábbá, könnyedebbé teszi a gluténmentes tészta állagát. Csicseriborsó liszt egészséges, sok vitamin van benne, fehérjetartalma kimagasló.
Elkészítési javaslat élesztővel:
Hozzávalók:
250 g lisztkeverék, 230 g víz, 20 g extra szűz olívaolaj, 4 g szárított élesztő.
A gluténmentes vegán fehérkenyér elkészítéséhez a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, és dagasztógéppel 5-8 percig dagasztjuk. Tetszés szerint kerek bucit vagy hosszúkás kenyeret formázunk vagy formába helyezzük. Lekenjük vékonyan olajjal, néhány helyen bemetszük. Langyos helyen 40 percig kelesztjük a megformázott kenyeret. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb 50 perc alatt készre sütjük a kenyeret. Az élesztőt elhagyva, a többi hozzávalóval élesztőmentes finom kenyér süthető.