Semmilyen jelölendő allergén anyagot nem tartalmaz (pl. glutén, tejszármazék, tojásszármazék, szója, magfélék), illetve kakaópor sincs benne, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják, továbbá mentes a hozzáadott cukortól és édesítőszertől, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető!
A quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk finom, VEGÁN kását tej hozzáadása nélkül.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 60 g Szafi Free reggeliző quinoa kása alap
- 2,5 dl. víz
- kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer)
- Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint
Elkészítés:
A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!
Összetevők: Quinoa pehely (38,5 %), gluténmentes zabpehelyliszt, Karobpor, Kókuszreszelék.