Egyszerűen elkészíthető, minimális olaj hozzáadásával akár sütőben vagy kontaktgrillen is süthető, növényi alapú fasírt alap. Nem csak húsmentesen étkezőknek ajánljuk, hanem azoknak is akik most ismerkednek a vegán életmóddal és szívesen próbálnak ki új ízeket.
Felhasználási javaslat
Répás növényi fasírt recept
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free Vegán PROTEINES növényi fasírt alappor
- 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 65 g aprított (vagy reszelt) répa
- 5 g friss aprított petrezselyemlevél
- 10 g citromlé
- 80 g víz
Sütéshez: kókuszolaj
Elkészítés:
Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket).
Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral.
Pihentessük 15 percig.
Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat.
Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 - 2,5 percig süssük a fasírtokat.
Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.
Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.