A Szafi Free zabdara/zabgríz segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes túrógombócot, grízgaluskát, tejbegrízt, keksztekercset stb.
Felhasználási javaslat:
TÚRÓGOMBÓCHOZ hasonlító (ízében és állagában) VEGÁN zabgombóc (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes)
Hozzávalók (8 db gombóchoz):
- 70 g Szafi Reform süteményliszt
- 80 g Szafi Free gluténmentes zabdara /zabgríz
- 20 g Szafi Reform eritrit
- 1 kis csipet (0,5g) Szafi Reform himalaya só
- 6 g bio citromhéj (1 nagy citrom héja)
- 20 g frissen facsart citromlé
- késhegynyi vanília őrlemény vagy 3 kupak (5 g) vanília aroma
- 160 g víz
Forgatáshoz:
Gombóc elkészítése:
Rakjuk a vízbe a zabdarát, az édesítőt, a sót, és alacsony hőmérsékleten főzzük sűrűre.
Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat és keverjük csomómentesre. (Később, ha kihűlt kézzel is gyúrhatunk rajta, hogy jól elkeveredjenek
Összetevők: zabdara/zabgríz