Szafi Life Proteines Pizza MIX (gluténmentes) 100g
A Szafi Life Proteines Pizza Mix glutén- és szójamentes, tejmentes, tojásmentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Vegán étrendbe is beilleszthető, valamint élelmi rostban és növényi fehérjében gazdag.
Megfelelő választás mindenkinek, aki szeretne egészségtudatosan táplálkozni, de számos diéta vagy egészségügyi kondíció esetén is fogyasztható. A Szafi Life fehérjedús pizza lisztkeverék újabb bizonyíték arra, hogy az egészséges táplálkozás nem jár lemondásokkal!
Ráadásul még időt is spórolsz vele és a legegyszerűbb felszereltségű konyhában is elkészítheted. Például ha utazol és a szálláson csak egy mikró található, ezt a pizzát akkor is el tudod készíteni!
Összetevők: kölesliszt, barna rizscsíra-fehérje por (18%), bambuszrost, útifűmaghéj liszt, olasz fűszerkeverék (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű), vöröshagyma granulátum, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték |
100g termékben |
100g kész pizzában (1 db kb. 170 g) * |
Energia: |
1451 kJ / 345 kcal |
877 kJ / 209 kcal |
Zsír
- amelyből telített zsírsavak |
3,5 g
0,9 g |
2,1 g
0,5 g |
Szénhidrát
- amelyből cukrok |
43,1 g
0,7 g |
25,4 g
0,4 g |
Rost |
22,8 g |
16,3 g |
Fehérje |
23,9 g |
14,1 g |
Só |
1,51 g |
0,9 g |
* A megadott felhasználási útmutató szerint, mikrohullámú sütőben készített pizzalap, feltét nélkül
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Fehérjedús pizza recept
Hozzávalók (1 db pizzához- kb. 28 cm, kinyújtástól függően):
100g Szafi Life Proteines Pizza Mix;
176g langyos víz;
5 g bambuszrost a gyúráshoz és a nyújtáshoz (csak sütőben történő sütés esetén!);
1 g kókuszolaj a szélek sütés előtti lekenéséhez (csak sütőben történő sütés esetén!)
Elkészítés
Fakanállal keverjük össze a Pizza Mix alapot a vízzel. Ha összeállt a tészta, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Mikrohullámú sütőben
Borítsuk a tésztát egy lapostányérra, majd hidegvizes kézzel gyúrjuk át, és nyújtsuk szét a tányéron úgy, hogy egy kb. 29 cm-es lapot kapjunk. Kb. 1 cm-t hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk). Villával szurkáljuk meg több helyen, hogy a gőz távozni tudjon belőle.
Mikrohullámú sütőben, 800W-on 6 percig sütjük, majd a tésztát a tányéron megfordítjuk, ismét megszurkáljuk, és tetszőleges feltétet rakunk rá. Ezután további 6 percig sütjük.
Figyelem: ezen elkészítési mód mellett nyers hús nem használható feltétként!
Hagyományos sütőben
Borítsunk le sütőpapírral egy tepsit, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és közben készítsük elő a feltétet.
Ezután borítsuk a tésztát bambuszrost-lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy 29 cm-es lapot. Kb. 1cmt hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk).
A sajt kivételével rakjuk rá a feltétet, kenjük le a szélét olajjal és tegyük a sütőbe.
200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig sütjük.
Ezután rakjuk rá a sajtot és süssük további 5 percig. |