Lassú tűzön főzőtt, illatos, indiai vöröslencsekrém, sárgarépával, gyömbérrel és naranccsal.
Indiából szeretettel
Lehetek teljesen őszinte? Nem sokat tudok Indiáról, soha nem voltunk még ott, de rajta van a listánkon. Leírom hát, hogy mik jutnak elsőre eszembe: Taj Mahal, fűszeres kaják, gyomorfájás, vonatok tetején utazó emberek, Gettómilliomos, utcán kószáló tehenek, Raju, az elefánt, akit szabadulása óta támogatunk.
Mi az, amit egy mindentől mentes, ízletes tunki elkészítéséhez használni lehet ezek közül? Háááát, a sok fűszert mindenképp.
Tudnod kell, hogy az indiai tulki egy lassú tűzön főzött vöröslencse dahl, amihez használunk répát, narancsot, almát, fokhagymát, gyömbért… Meg annyi fűszert, mint szerintem az összes többi tulkihoz együtt. Akkor lesz igazán szembetűnő számomra, hogy milyen fűszeres is az indiai, amikor kimérve látom a garam massalát, a curryt meg a fahéjat egy-egy főzés alkalmával. Elképesztő. A nap végén hazaérve még a bőrünkbe is beissza magát a fűszerek illata. De ez kell ahhoz, hogy azok az emberek is elismerően csettintsenek egy kóstolás után, akik jártak már Indiában.
Szóval amikor felnyitsz egy üveg indiai tunkit, számíts a rengeteg fűszerre, és az igazán autentikus indiai ízvilága. Ha azt szereted, akkor ez a tunki nem fog csalódást okozni.
Összetevők: Sárgarépa, vöröslencse, vöröshagyma, alma, fokhagyma, gyömbér, narancslé, fűszerek, só