Édesburgonyából és sült kaliforniai paprikából készült, kellemesen füstös ízű tunki.
Sült paprikás édesburgonyakrém - imádni fogod, hidd el
A mexikói tunkinál el szoktam mondani, hogy nem nagy titok, ki a “gyilkos”? Na ahhoz képest itt az elkövető nemcsak, hogy nem futott el a helyszínről, de a kezében van még a fegyver is, boldog-boldogtalannak azt kiabálja, hogy ő volt, és elmondja azt is, hogy hogyan csinálta? ;)
A hosszú körítés pedig azért kell, mert ha csak azt mondanám el, hogy mi van a sültpaprikás édesburgonyakrémben, akkor hamar véget érne ez a leírás. Van egyszer sült kaliforniai paprika meg sült édesburgonya, ‘oszt jó napot. Ennyivel meg mégsem lehet lerendezni egy termékleírást. Szóval csak a leírás kiegészítése miatt tettünk még bele fokhagymát, vöröshagymát. Még mindig nem lett elég hosszú, ezért kapott még oreganot, és Himalaya sót, füstölt őrölt paprikát, mert ezeknek volt jó hosszú a neve, így már elég vaskos lett a leírás is. :)
Összeöntöttük, megfőztük, és tudod mi lett? Egy nagyon lágy, harmonikusan kerek ízvilágú tunki, ami nem harsogja túl azt, amit belemártasz, legyen az nachos, chips, vagy akár uborkaszelet, lágyan kiegészíti azokat tökéletes ízrobbanást csinálva akár egy zellerszálból is.
Érdekel az is, hogy mit nem tettünk bele? Ízfokozókat, tartósítószert, cukrot. Csak zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, fűszerek, víz, és sok-sok szeretet. Ez minden tunki recept alapja.
Összetevők: Édesburgonya, kaliforniai paprika, fokhagyma, hagyma, oregánó, ecet, só, bors.