Vegabond falafel fasírtpor – mostantól gluténmentes változatban!
Készítsd el a Közel-Kelet egyik legjellegzetesebb, kellemesen fűszeres ételét, a falafelt, aminek az alapja a csicseriborsó. Humusz mellé, pitával, vegán fokhagymás joghurttal, friss salátával és zöldségekkel is tálalhatod.
Elkészítési javaslat serpenyőben: kb. 220 ml vízzel keverd össze a fasírtport, majd 6-8 percig hagyd állni, ezután formázz a masszából golyókat és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Elkészítési javaslat sütőben: A vízzel összekevert masszát olaj nélkül sütőben - őzgerinc vagy egyéb sütőformában - is megsütheted.
Tipp: Apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával teheted még izgalmasabbá.
Összetevők: csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, vöröshagyma granulátum, tengeri só, őrölt koriander, inaktív élesztőpehely, petrezselyem, őrölt római kömény, fodormenta levél, csomósodást gátló anyag (nátrium hidrogén karbonát), fokhagymapor